Hoger in Google

-

Word goed gevonden in zoekmachines (SEO)

Ben je het beu om achter je concurrenten te staan in Google?

SEO, of zoekmachine-optimalisatie, zorgt voor een betere positie in Google.  Jouw online aanwezigheid is nutteloos wanneer je niet wordt gevonden.

Investeer in zoekmachine-optimalisatie (SEO) om hoger te scoren in de zoekresultaten en je doelgroepen te bereiken.

hero_bouwen

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE (SEO) krijg meer potentiële klanten op je website

SEO, of zoekmachine-optimalisatie, zorgt voor een betere vindbaarheid. Je online aanwezigheid is nutteloos wanneer je niet wordt gevonden.

Enkele cijfers:

 • Google ontvangt meer dan 5,6 miljard zoekopdrachten per dag
 • Meer dan 90% van de online ervaringen begint met een zoekmachine
 • Het eerste organische zoekresultaat op Google ontvangt 32,5% van de klikken
 • 75% van de mensen kijkt nooit verder dan de eerste pagina van zoekmachines. Jij ook niet, nietwaar?

Mensen zijn meer dan ooit online en gebruiken meermaals per dag zoekmachines zoals Google. Beste maatjes worden met Google, is dus cruciaal.

Investeer in zoekmachine-optimalisatie (SEO) om hoger in Google te scoren en je doelgroepen te bereiken. Wees niet tevreden met alleen aanwezig zijn, maar word gevonden.

Cowire optimaliseert je website voor zoekmachines. We zorgen ervoor dat mensen op jouw website terechtkomen en niet op die van de concurrentie. Simpel, niet?

We stellen een SEO-traject voor waarbij we je maandelijks een rapport bezorgen met de resultaten.

Klantgedreven

We gaan steevast the extra mile voor iedere klant.

Mensentaal

We vinden het cruciaal dat jij als klant snapt wat wij voor je doen.

Alle specialisten op één plek

Je kan bij ons terecht voor alles van online marketing.

Focus op resultaat

Jij wil maar één ding: resultaat. Wel, dat is exact waar wij voor gaan.

Jouw uitdaging

Jij hebt een website. Fijn! Eentje waar je misschien zelfs trots op bent. Da’s nog fijner! Maar ze wordt nauwelijks bezocht. Da’s wel heel jammer! En als iemand al eens op je website terechtkomt, dan is dat vaak omdat je hen een link doorstuurde of omdat ze je vonden via sociale media. 

Je wilt natuurlijk graag dat meer mensen je website vinden. Maar je hebt noch de tijd, noch de kennis om uit te vogelen wat er precies misgaat. En je vindt SEO ook gewoon oeverloos complex. 

boxarrow-green-to-right
boxarrow-green-to-down

Ons voorstel

Wij stippelen een SEO-traject voor je uit, tot in het kleinste detail. Vervolgens gaan we er voor jou mee aan de slag. We houden daarbij rekening met de +/- 200 (!) criteria die Google gebruikt om een kwaliteitsscore aan je website te geven.

Eerst kijken we naar de algemene SEO van je website. We optimaliseren de instellingen, beheren plug-ins, leveren een sitemap in bij Google en Bing, zorgen voor gepersonaliseerde 404-pagina’s (yep, dat zijn die gevreesde ‘error’ pages), creëren een interne linkstructuur, en meer.

Daarna pakken we de SEO pagina per pagina aan. Daarbij zijn zoekwoorden belangrijk, maar ook afbeeldingen en video’s.

Wij rapporteren maandelijks in mensentaal.

boxarrow-yellow-to-down

Jouw resultaat

Bouwen - Cowire toolbox

JUST IN CASE

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

Mensen zijn meer dan ooit online en gebruiken meermaals per dag zoekmachines zoals Google. Goed gevonden worden, is dus cruciaal.

 • hogere positie in de zoekmachine dus meer kans op een stijging in aantal bezoekers
 • geen extra kosten, je betaalt niet per klik zoals bij SEA
 • meer relevante bezoekers dankzij een hoge kwaliteitsscore van Google
 • meer vertrouwen in je bedrijf omdat je zo hoog gerankt staat
 • het effect van SEO is meetbaar.

Het is essentieel om te begrijpen wat je absoluut niet mag doen om te voorkomen dat je in de problemen komt en je online reputatie schaadt. Hier zijn enkele zaken die je absoluut moet vermijden als je met SEO-optimalisatie bezig bent:

1. Keyword stuffing: overmatig gebruik van zoekwoorden kan je website schaden. Het is belangrijk om je inhoud natuurlijk en leesbaar te houden voor je bezoekers, in plaats van zoekmachines te misleiden met te veel zoekwoorden.

2. Duplicate content: het kopiëren van inhoud van andere websites of zelfs je eigen inhoud herhaaldelijk hergebruiken kan schadelijk zijn voor je SEO-ranglijst. Unieke en originele inhoud is de sleutel tot succes.

3. Onnatuurlijke backlinks: het bouwen van onnatuurlijke of spammy backlinks kan leiden tot een penalty van zoekmachines. Focus op het verkrijgen van hoogwaardige en relevante backlinks van betrouwbare websites.

4. Verwaarlozing van mobiele gebruikers: het is ontzettend belangrijk om een mobielvriendelijke website te hebben. Websites die niet goed werken op smartphones en tablets worden lager gerangschikt in zoekresultaten.

5. Gebruik van verouderde technieken: SEO is voortdurend in beweging. Het gebruik van verouderde optimalisatietechnieken zal niet het gewenste resultaat opleveren. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en pas je strategie aan.

6. Analytics negeren: net negeren van webanalytics betekent dat je geen inzicht hebt in hoe je website presteert. Analyseer de gegevens regelmatig en pas je strategie aan op basis van de bevindingen.

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is essentieel om jouw website hoger te laten scoren in Google. Maar welke zoekwoorden zijn het meest geschikt voor website SEO? 

Zoekwoorden vormen de basis van elke succesvolle SEO-strategie. Ze zijn de sleutel tot het aantrekken van relevante bezoekers naar je website. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, vergroot je de kans dat potentiële klanten jouw site vinden wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt.

 • Zoekwoordonderzoek: begin met een grondig zoekwoordonderzoek om te ontdekken welke termen jouw doelgroep gebruikt. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner of SEMrush om zoekvolumes en concurrentie te analyseren.
 • Focus op Relevantie: kies zoekwoorden die relevant zijn voor jouw business. Denk na over wat jouw potentiële klanten zouden intypen als ze op zoek zijn naar jouw producten of diensten.
 • Long-tail zoekwoorden: richt je niet alleen op algemene zoektermen, maar ook op long-tail zoekwoorden. Deze langere, specifieke zoekfrases hebben minder concurrentie en trekken vaak doelgericht verkeer aan.
 • Analyseer de concurrentie: onderzoek welke zoekwoorden jouw concurrenten gebruiken. Dit kan waardevolle inzichten opleveren en helpen bij het identificeren van kansen.


Het kiezen van de juiste zoekwoorden voor SEO is een onmisbaar onderdeel van elke online marketingstrategie. Met grondig zoekwoordonderzoek, focus op relevantie en het leveren van hoogwaardige content, kun je jouw website optimaliseren voor zoekmachines en meer organisch verkeer aantrekken.

Het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines kan wat tijd vergen.

Beter scoren in Google vereist geduld en expertise. Zoekmachines zoals Google hebben tijd nodig om de wijzigingen op je website te ontdekken, te indexeren en te waarderen.

De tijd die het kost om resultaten te zien, hangt af van verschillende factoren, waaronder de concurrentie in jouw niche, de kwaliteit van je content, de technische optimalisatie van je website, en de autoriteit van je domein.

Het is belangrijk om te begrijpen dat zoekmachine-optimalisatie geen eenmalige taak is. Het vereist voortdurende inspanningen. Het up-to-date houden van je content, het verkrijgen van hoogwaardige backlinks en het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten zijn voortdurende processen.

Het inhuren van een ervaren SEO-expert, het regelmatig analyseren van je prestaties en het aanpassen van je strategie op basis van de resultaten kunnen helpen om sneller vooruitgang te boeken, en hoger te scoren in Google.

Zoekmachine-optimalisatie is een krachtige strategie om de zichtbaarheid van je website te vergroten en meer organisch verkeer aan te trekken. Het heeft echter ook uitdagingen en nadelen waar website-eigenaren mee geconfronteerd kunnen worden.

1. Tijd en geduld is vereist:
SEO is geen snelle oplossing. Het vergt tijd om resultaten te zien. Het optimaliseren van je website en het verkrijgen van een hogere ranking in zoekmachines kan weken tot maanden duren. Het vereist geduld en doorzettingsvermogen.

2. Constante veranderingen in algoritmes:
Zoekmachines zoals Google passen regelmatig hun algoritmes aan. Wat vandaag werkt, kan morgen verouderd zijn. Website-eigenaren moeten voortdurend op de hoogte blijven van deze veranderingen en hun SEO-strategie hieraan aanpassen.

3. Concurrentie en oververzadiging:
in veel sectoren is de concurrentie op het gebied van SEO hevig. Het kan moeilijk zijn om op te vallen tussen talloze andere websites die dezelfde zoekwoorden targeten. Oververzadigde markten maken het uitdagender om topposities te bereiken.

4. Technische complexiteit:
zoekmachine-optimalisatie omvat technische aspecten zoals website-architectuur, laadsnelheid en mobiele optimalisatie. Deze technische complexiteit kan ontmoedigend zijn voor mensen zonder technische kennis. Fouten kunnen de SEO-prestaties negatief beïnvloeden.

5. Afhankelelijkheid van zoekmachines: hoewel SEO je zichtbaarheid vergroot, blijf je afhankelijk van zoekmachines. Als zoekmachines hun algoritmes drastisch wijzigen, kan dit een aanzienlijke impact hebben op je verkeer en conversies, zelfs als je een geoptimaliseerde website hebt.

Ondanks deze nadelen blijft SEO een waardevolle langetermijnstrategie voor online succes. Het is belangrijk om de nadelen te begrijpen en een evenwichtige aanpak te vinden, zodat je de voordelen van SEO kunt maximaliseren terwijl je de uitdagingen overwint. Het inhuren van een ervaren SEO-professional kan ook helpen.

Linkbuilding omvat alle activiteiten die erop gericht zijn het aantal backlinks naar de eigen website te vergroten. Het aantal kwalitatieve backlinks is een belangrijke factor voor de vindbaarheid van een website in zoekmachines. Daarnaast leveren deze links ook extra bezoekers op.

Om informatie of een specifiek product of dienst te vinden, typt bijna iedereen een zoekterm in. Soms één woord, soms meerdere woorden en soms zelfs een zin of een vraag.

Met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek duiken we in het zoekgedrag van de internetbezoekers:

 • Analyse van de concurrentie
 • Zoekvolume en concurrentie controleren
 • Opstellen van lijst met relevante zoekwoorden
 • Suggesties voor nieuwe content.

De teksten van je website zijn dus cruciaal voor de zoekmachines. Je moet niet alleen je bezoeker op je website houden met goede en interessante teksten, je moet ook nog rekening houden met zoekmachine-optimalisatie. Dat wordt vaak vergeten.

Zie jij het niet zitten om de content van jouw website te schrijven of geef je graag jouw eigen schrijfsels nog eens ter verfijning door aan een gespecialiseerde copywriter?

COWIRE heeft ervaren copywriters in hun team, elk met hun eigen specialiteit. Onze copywriters schrijven jouw uniek verhaal in de toon die bij jou past. Wij verleiden jouw doelgroep met sterke webteksten die leiden tot actie en resultaat. Wij schakelen ze graag voor jou in. 

Bij duplicate content verschijnt (nagenoeg) dezelfde inhoud (tekst) op twee of meerdere pagina’s.

Google geeft slechts waarde aan één van de twee ‘dezelfde’ pagina’s en toont maar één pagina in de zoekresultaten. Duplicate content is zeer ongunstig voor zoekmachine-optimalisatie.

Je kan duplicate content opsporen via volgende tools: Siteliner (internal duplicate content) of Copyscape (external duplicate content).

Het probleem van duplicate content doet zich vaak voor in webshops (gelijkaardige producten). Je kan dit oplossen met een canonical url.

Een backlink is een link op een andere website die verwijst naar jouw website.

Kwalitatieve en relevante backlinks hebben een positieve invloed op de positie in de zoekmachines. Het is belangrijk dat er goede ankerteksten worden gebruikt.

Het vergroten van het aantal backlinks voor een betere vindbaarheid noemen we linkbuilding. Linkbuilding is een belangrijke pijler van zoekmachine-optimalisatie.

AH ZO? Jij benieuwd naar wat we nog meer doen?

Tim van Cowire - SEO en Google ads expert

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.