info@cowire.be | 0477 27 07 81

Hoger in Google

-

Word goed gevonden in zoekmachines (SEO)

bouwen

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE (SEO) krijg meer potentiële klanten op je website

SEO, of zoekmachine-optimalisatie, zorgt voor een betere vindbaarheid. Je online aanwezigheid is nutteloos wanneer je niet wordt gevonden.

Enkele cijfers:

 • Google ontvangt meer dan 5,6 miljard zoekopdrachten per dag
 • Meer dan 90% van de online ervaringen begint met een zoekmachine
 • Het eerste organische zoekresultaat op Google ontvangt 32,5% van de klikken
 • 75% van de mensen kijkt nooit verder dan de eerste pagina van zoekmachines. Jij ook niet, nietwaar?

 

Mensen zijn meer dan ooit online en gebruiken meermaals per dag zoekmachines zoals Google. Beste maatjes worden met Google, is dus cruciaal.

Investeer in zoekmachine-optimalisatie (SEO) om hoger te scoren in de zoekresultaten en je doelgroepen te bereiken. Wees niet tevreden met alleen aanwezig zijn, maar word gevonden.

Cowire optimaliseert je website voor zoekmachines. We zorgen ervoor dat mensen op jouw website terechtkomen en niet op die van de concurrentie. Simpel, niet?

We stellen een SEO-traject voor waarbij we je maandelijks een rapport bezorgen met de resultaten.

Jouw uitdaging

Jij hebt een website. Fijn! Eentje waar je misschien zelfs trots op bent. Da’s nog fijner! Maar ze wordt nauwelijks bezocht. Da’s wel heel jammer! En als iemand al eens op je website terechtkomt, dan is dat vaak omdat je hen een link doorstuurde of omdat ze je vonden via sociale media. 

Je wilt natuurlijk graag dat meer mensen je website vinden. Maar je hebt noch de tijd, noch de kennis om uit te vogelen wat er precies misgaat. En je vindt SEO ook gewoon oeverloos complex. 

Ons voorstel

Wij stippelen een SEO-traject voor je uit, tot in het kleinste detail. Vervolgens gaan we er voor jou mee aan de slag. We houden daarbij rekening met de +/- 200 (!) criteria die Google gebruikt om een kwaliteitsscore aan je website te geven.

Eerst kijken we naar de algemene SEO van je website. We optimaliseren de instellingen, beheren plug-ins, leveren een sitemap in bij Google en Bing, zorgen voor gepersonaliseerde 404-pagina’s (yep, dat zijn die gevreesde ‘error’ pages), creëren een interne linkstructuur, en meer.

Daarna pakken we de SEO pagina per pagina aan. Daarbij zijn zoekwoorden belangrijk, maar ook afbeeldingen en video’s.

Wij rapporteren maandelijks in mensentaal.

Jouw resultaat

Bouwen - Cowire toolbox

JUST IN CASE

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

Mensen zijn meer dan ooit online en gebruiken meermaals per dag zoekmachines zoals Google. Goed gevonden worden, is dus cruciaal.

 • hogere positie in de zoekmachine dus meer kans op een stijging in aantal bezoekers
 • geen extra kosten, je betaalt niet per klik zoals bij SEA
 • meer relevante bezoekers dankzij een hoge kwaliteitsscore van Google
 • meer vertrouwen in je bedrijf omdat je zo hoog gerankt staat
 • het effect van SEO is meetbaar.

Linkbuilding omvat alle activiteiten die erop gericht zijn het aantal backlinks naar de eigen website te vergroten. Het aantal kwalitatieve backlinks is een belangrijke factor voor de vindbaarheid van een website in zoekmachines. Daarnaast leveren deze links ook extra bezoekers op.

Om informatie of een specifiek product of dienst te vinden, typt bijna iedereen een zoekterm in. Soms één woord, soms meerdere woorden en soms zelfs een zin of een vraag.

Met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek duiken we in het zoekgedrag van de internetbezoekers:

 • Analyse van de concurrentie
 • Zoekvolume en concurrentie controleren
 • Opstellen van lijst met relevante zoekwoorden
 • Suggesties voor nieuwe content.

De teksten van je website zijn dus cruciaal voor de zoekmachines. Je moet niet alleen je bezoeker op je website houden met goede en interessante teksten, je moet ook nog rekening houden met SEO. Dat wordt vaak vergeten.

Zie jij het niet zitten om de content van jouw website te schrijven of geef je graag jouw eigen schrijfsels nog eens ter verfijning door aan een gespecialiseerde copywriter?

COWIRE heeft ervaren copywriters in hun team, elk met hun eigen specialiteit. Onze copywriters schrijven jouw uniek verhaal in de toon die bij jou past. Wij verleiden jouw doelgroep met sterke webteksten die leiden tot actie en resultaat. Wij schakelen ze graag voor jou in. 

Bij duplicate content verschijnt (nagenoeg) dezelfde inhoud (tekst) op twee of meerdere pagina’s.

Google geeft slechts waarde aan één van de twee ‘dezelfde’ pagina’s en toont maar één pagina in de zoekresultaten. Duplicate content is zeer ongunstig voor zoekmachine-optimalisatie.

Je kan duplicate content opsporen via volgende tools: Siteliner (internal duplicate content) of Copyscape (external duplicate content).

Het probleem van duplicate content doet zich vaak voor in webshops (gelijkaardige producten). Je kan dit oplossen met een canonical url.

Een backlink is een link op een andere website die verwijst naar jouw website.

Kwalitatieve en relevante backlinks hebben een positieve invloed op de positie in de zoekmachines. Het is belangrijk dat er goede ankerteksten worden gebruikt.

Het vergroten van het aantal backlinks voor een betere vindbaarheid noemen we linkbuilding.

AH ZO? Jij benieuwd naar wat we nog meer doen?

Tim van Cowire - SEO en Google ads expert

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.