info@cowire.be | 0477 27 07 81

Online marketingplan

-

Eerst strategie, dan (duurzame) resultaten

Dit traject komt in aanmerking voor een subsidie van 30% via de kmo-portefeuille.

denken

STERKE MARKETINGSTRATEGIE voor meer online impact

Je digitale strategie, dat is de ondergrond van je online business. Het fundament. De constructie die je bedrijf ondersteunt zodat je stabiel en duurzaam kan groeien (en blijven groeien). Het is dus cruciaal dat je dit aspect van je business goed aanpakt.

Kies je Cowire als partner? Dan ben je gerust. Want wij tekenen samen met jou een volledig onlinemarketingplan uit. Eerder marketingadvies op maat nodig? Ook dan kan je bij ons terecht.

Jouw uitdaging

Als ondernemer heb je een businessplan. Maar een plan voor je online marketing? Daar kwam je nog niet aan toe, omdat je er geen tijd voor hebt of niet weet waar en hoe eraan te beginnen.

Het probleem: zonder plan zijn je online marketingacties niets meer dan een goedbedoelde gok.

Bied je de juiste content aan? Aan de juiste doelgroep? Via de juiste kanalen? Geen idee? Dan weet je dus ook niet of de tijd en het geld die je in online marketing steekt ook maar iets zullen opleveren.

Ons voorstel

Op basis van een uitvoerige bedrijfs-, klant- en marktanalyse maken wij voor jou een online marketingplan waarmee je meteen aan de slag kan.

Wat kan je van ons verwachten?

Jouw resultaat

logo KMO-Portefeuille

Geïnteresseerd? Pak jouw voordeel!

Dit traject komt in aanmerking voor een subsidie van 30% via de kmo-portefeuille.

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

Een online marketingstrategie biedt jou onder meer volgende voordelen:

 • beter inzicht in de doelgroep(en)

 • beter inzicht in de klantenreis

 • juiste inzet van online marketingkanalen

 • basis voor betrouwbare marketingbeslissingen

 • doelgericht en klantgericht werken

 • zorgt voor focus

 • zorgt voor consistentie

 • mogelijkheden om resultaten te meten en bij te sturen

 • geeft overzicht, rust en structuur

Zeker! Cowire is een geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille voor de pijlers Advies (registratienummer: DV.A241120) en Opleiding (registratienummer: DV.O241121) op vlak van online marketing.

Dit traject komt in aanmerking voor een subsidie van 30% voor kleine ondernemingen en een subsidie van 20% voor middelgrote ondernemingen via de kmo-portefeuille.

Wil je graag meer weten over wat deze interessante maatregel voor jouw bedrijf kan betekenen? Als geregistreerd dienstverlener begeleiden wij jou graag bij de aanvraag van deze subsidie.

Buyer persona’s zijn voorstellingen van je ideale klant. Je maakt een fictief personage van je verschillende klanten. Je kan het zelfs personaliseren met een naam en visualiseren met een foto.

Kortom is een buyer persona een profiel van een voorbeeldkoper op basis van zijn/haar gedrag en doelen.

Buyer persona’s helpen ons om klanten beter te begrijpen. Hoe beter je ideale klanten zijn omschreven, hoe beter je weet hoe je hem/haar moet aanspreken en in welke content hij/zij is geïnteresseerd.

Wanneer je bv de pijnpunten van je persona’s kent, kan je die effectief gaan gebruiken in je sales en marketing.

De customer journey (klantenreis) is de weg die vreemden doorlopen totdat ze klant worden. Hierna kunnen zij zelf jouw product/dienst gaan promoten waardoor ze anderen aanzetten om de customer journey ook te doorlopen.

Bij elk contact met een organisatie bepaalt de klant steeds weer opnieuw wat je waard bent. Elk bezoek is weer een moment van waarheid.

Een customer journey gaat niet over het beschrijven van jouw ideale reis voor de klant, maar over de gewenste reis van de klant. Je kunt een klant niet verplichten om de door jouw gewenste journey af te leggen. Perfect inspelen op de klant zal niet altijd lukken, maar met behulp van customer journey mapping kan je wel de klantenervaring en je klantcontact sterk verbeteren.

Een contentkalender is een handige tool die je helpt bij het plannen en organiseren van je content (wat, voor wie, wanneer, hoe, door wie). Het betreft zowel content voor je website als voor je sociale media. Een contentkalender bestaat in verschillende vormen (excel, kalender,…). Met een contentkalender publiceer je je content op het juiste moment, op het juiste kanaal en voor de juiste doelgroep.

 • Eenvoud
 • Driemaandelijkse opvolgmomenten
 • Onmiddellijk toepasbaar op je business
 • Faire investering (omdat we erkend zijn door de kmo-portefeuille, krijg je een deel terugbetaald)
 • Concreet plan van aanpak
 • Gestructureerd en overzichtelijk
 • Afstemming met offlinemarketing-activiteiten zodat het verhaal helemaal klopt
 • We nemen de tijd (zo’n 9 weken) en doen niet alles snel snel
 • Ook de uitvoering kan via ons

AH ZO? Jij bent benieuwd naar wat we nog meer doen?

Geert van Cowire

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.