;
pijl-wit
pijl-wit-onder-kort

Online marketingplan

Wij ontwikkelen een resultaatgerichte online strategie die zowel voor jou als voor jouw klanten een meerwaarde betekent. We maken alles heel concreet en hands-on.

Een sterke marketingstrategie voor meer online impact

Philip Kotler omschrijft marketing als ‘een proces waarmee bedrijven waarde creëren voor de klant en sterke klantrelaties opbouwen om in ruil daarvoor waarde van de klant te krijgen’.

Onder online marketing verstaan we het promoten en verkopen van producten en diensten door gebruik te maken van online marketingtactieken.

Een online marketingstrategie is een onderbouwd plan van aanpak dat gericht is op het aanbieden van de juiste content aan de juiste doelgroep via de juiste online kanalen op het juiste moment. Uiteindelijk gaat het erom dat je jouw online doelgroep optimaal kan bereiken.

Het opstellen van een online marketingplan vraagt om een structurele aanpak. Cowire werkt een concreet actieplan uit op maat van jouw bedrijf. 

Onze aanpak

Cowire werkt in co-creatie met de klant: wij combineren onze online marketingkennis met de kennis die jij hebt over jouw bedrijf. Wij zullen jou dan ook veel vragen stellen om voldoende inzichten te verzamelen. 

Om tot een geweldig eindresultaat in de vorm van een gedragen online marketingplan te komen, doorlopen we samen een traject van 9 weken. We hebben 6 contactmomenten: kick-off + 4 werksessies + afsluitmeeting.

Na het traject voorzien wij 4 ‘stok-achter-de-deur-sessies’, 1 na elk kwartaal. We evalueren samen de voortgang en sturen bij waar nodig. Op die manier blijf je in de actie, een bepalende factor voor meer resultaat. 

Welke output levert dit op voor jou?

Op basis van een uitvoerige bedrijfs-, klant- en marktanalyse bouwen we een online marketingplan waarmee je concreet aan de slag kan. Na het traject ontvang je:

  • een uitgebreide rapport van het volledig traject
  • een uitgewerkte customer avatar (ideale klant)
  • een uitgewerkte customer journey (klantenreis)
  • een marketingplan voor de komende 12 maanden
  • een activiteitenplan voor de komende 3 maanden
  • een contentkalender
  • een dashboard om te meten.

Buyer persona

Met de verworven inzichten stellen we persona’s samen. Om je marketingstrategie goed af te stellen moet je weten wie jouw (potentiële) klanten zijn.

Buyer persona’s zijn voorstellingen van je ideale klant. Je maakt een fictief personage van je verschillende klanten. Je kan het zelfs personaliseren met een naam en visualiseren met een foto.

Kortom is een buyer persona een profiel van een voorbeeldkoper op basis van zijn/haar gedrag en doelen.

Buyer persona’s helpen ons om klanten beter te begrijpen. Hoe beter je ideale klanten zijn omschreven, hoe beter je weet hoe je hem/haar moet aanspreken en in welke content hij/zij is geïnteresseerd. 

Wanneer je bv de pijnpunten van je persona’s kent, kan je die effectief gaan gebruiken in je sales en marketing.

Customer journey

Nadat de persona is uitgewerkt, bekijken we hoe de customer journey van deze persona eruitziet. De customer journey (klantenreis) is de weg die vreemden doorlopen totdat ze klant worden en hierna zelfs jouw product/dienst gaan promoten waardoor ze andere vreemden kunnen aanzetten om de customer journey ook te doorlopen.

Bij elk contact met een organisatie bepaalt de klant steeds weer opnieuw wat je waard bent. Elk bezoek is weer een moment van de waarheid.

Een customer journey gaat niet over het beschrijven van jouw ideale reis voor de klant, maar over de gewenste reis van de klant. Je kunt een klant niet verplichten om de door jouw gewenste journey af te leggen. Perfect inspelen op de klant zal niet altijd lukken maar met behulp van customer journey mapping kan je wel de klantenervaring en je klantcontact sterk verbeteren.

Voordelen online marketing plan

Een online marketingstrategie biedt jou onder meer volgende voordelen:

Touchpoints

Touchpoints, ofwel contactmomenten, zijn de momenten wanneer een consument in aanraking komt met jouw bedrijf, bv je website, je winkel, je offerte,…

Na elk contact zal de perceptie ten opzichte van jouw bedrijf/merk/product/dienst veranderen. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

Ieder touchpoint is een potentieel beslismoment, een kans om een positieve indruk te maken. We brengen alle touchpoints tijdens de customer journey in kaart.

Subsidie kmo-portefeuille

Cowire is een geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille voor de pijlers Advies (registratienummer: DV.A241120) en Opleiding (registratienummer: DV.O241121) op vlak van online marketing.

Dit traject komt in aanmerking voor een subsidie van 30% voor kleine ondernemingen en een subsidie van 20% voor middelgrote ondernemingen via de kmo-portefeuille.

Wil je graag meer weten over wat deze interessante maatregel voor jouw bedrijf kan betekenen? Als geregistreerd dienstverlener begeleiden wij jou graag bij de aanvraag van deze subsidie.

Ignoring online marketing is like opening a business but not telling anyone.

Op zoek naar een duidelijke strategie voor meer online impact? COWIRE is jouw partner in crime.