info@cowire.be | 0477 27 07 81

Meta adverteren

-

Vind klanten via Facebook en Instagram

ADVERTEREN OP FACEBOOK EN INSTAGRAM bereik heel gericht jouw doelgroep

Wist je dat Facebook in 2023 wereldwijd 2 miljard actieve gebruikers kent, waarvan 8 miljoen in België? 80 % van de Belgische gebruikers logt één keer per dag in en 54 % meerdere keren per dag. Wil je consumenten bereiken, dan is Facebook een ideaal medium.

Daartegenover staat dat amper 43 % van de Belgische bedrijven een Facebook-bedrijfspagina heeft. Meer dan de helft van de bedrijven mist zo een grote kans op zichtbaarheid. Dit terwijl hun doelgroep manifest op Facebook aanwezig is.

Waar wachten we dus nog op? Cowire helpt je je weg te vinden in de wereld van Meta. 

Jouw uitdaging

Adverteren op Facebook en Instagram – de socialemediakanalen van Meta – is een goede manier om je business te promoten bij het grote publiek. Maar jij doet het nog niet. 

Of je bent er wel mee bezig, hebt er misschien zelfs een ‘expert’ voor ingeschakeld, maar je bent teleurgesteld over de resultaten. En je mist de tijd en kennis om jezelf erin te verdiepen.

Ons voorstel

Wij zetten een advertentiecampagne voor je op. Dankzij de vele targetingmogelijkheden kunnen we heel gedetailleerd kiezen wie jouw advertentie te zien krijgt (en wie niet). Zo vergroten we de kans dat wie je advertentie ziet, er ook positief op reageert. 

We maken altijd verschillende advertenties, die we vervolgens testen en bijsturen. Zo zorgen we ervoor dat jouw doelgroep op elk moment de meest overtuigende advertentie te zien krijgt. 

Via retargeting tonen we gepersonaliseerde advertenties aan mensen die ooit je website hebben bezocht. Want hoe vaker je op hun netvlies verschijnt, hoe groter de kans dat ze ooit iets van je kopen.

Jouw resultaat

Groeien-Cowire-ijsje-sprenkels-in-Cowire-kleuren3

JUST IN CASE

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

Met de advertentietool van Facebook heb je oneindig veel targetingmogelijkheden. Eerst en vooral bepaal je de demografische gegevens (geslacht, leeftijd, land, beroep …). Dan kies je de interesses van jouw doelgroep. Hier kan je heel ver in gaan. Wanneer je dit goed instelt, komt de advertentie in de nieuwsfeed van jouw doelpubliek. Je kan zelfs identiek dezelfde doelgroep van jouw concurrenten instellen.

 • Je kiest zelf wie je wil bereiken (en dat kan heel gedetailleerd)
 • Je haalt makkelijk een groot bereik
 • Facebook is een relatief goedkoop platform
 • Je kan ze inzetten in elke fase van de custumor journey of de weg die leads en klanten afleggen
 • Je kan altijd de juiste boodschap op het juiste moment weergeven
 • Je weet op ieder moment hoe jouw advertenties scoren en welk effect ze hebben.

Bezoekers van jouw website hebben interesse in wat je verkoopt of aanbiedt. Via remarketing zorgen we ervoor dat ze via juist ingestelde advertenties jouw bedrijf opnieuw tegenkomen op Facebook. Zo laten we jouw producten opnieuw weergeven aan bezoekers die deze producten hebben bekeken of ze aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd zonder te kopen. Hoe vaker je op hun netvlies verschijnt, hoe meer kans dat ze ooit een aankoop doen. Opnieuw is dus hier de juiste bepaling van de doelgroep cruciaal.

De kosten voor adverteren op Meta kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de doelgroep, de advertentie-indeling, de duur van de advertentiecampagne en de concurrentie. Meta hanteert een veilingmodel waarbij adverteerders bieden op advertentieruimte. Naast het advertentiebudget heb je de éénmalige kost voor de setup en een maandelijkse kosten voor de opvolging en rapportering.

Bij het meten van de prestaties van Meta-advertenties zijn er verschillende belangrijke KPI’s (Key Performance Indicators) die je kunt volgen. Hier zijn enkele van de meest relevante KPI’s voor het meten van de effectiviteit van je Meta-advertentiecampagnes:

 • Bereik (Reach): Het aantal unieke gebruikers dat je advertentie heeft gezien. Het meet de potentiële blootstelling aan je advertenties.
 • Impressies: Het totale aantal keren dat je advertenties zijn weergegeven. Dit geeft aan hoe vaak je advertenties zijn getoond.
 • Klikken (Clicks): Het aantal keren dat mensen op je advertenties hebben geklikt. Het meet de betrokkenheid van gebruikers bij je advertenties.
 • Click-through Rate (CTR): De verhouding tussen het aantal klikken en het aantal vertoningen van je advertentie. Het geeft aan hoe vaak mensen klikken nadat ze je advertentie hebben gezien. Een hogere CTR geeft over het algemeen aan dat je advertentie relevant is voor je doelgroep.
 • Conversies: Het aantal voltooide doelacties die voortkwamen uit je advertenties. Dit kan bijvoorbeeld aankopen, aanmeldingen of downloads zijn, afhankelijk van je doelstellingen.
 • Conversiepercentage (Conversion Rate): De verhouding tussen het aantal conversies en het aantal klikken. Het meet de effectiviteit van je advertenties bij het genereren van de gewenste acties.
 • Kosten per klik (Cost Per Click, CPC): De gemiddelde kosten die je betaalt voor elke klik op je advertenties. Het helpt je de efficiëntie van je advertentie-uitgaven te beoordelen.
 • Kosten per conversie (Cost Per Conversion, CPA): De gemiddelde kosten die je betaalt voor elke conversie. Het helpt je de efficiëntie van je advertenties bij het genereren van de gewenste acties te meten.
 • Return on Ad Spend (ROAS): De verhouding tussen de opbrengst die wordt gegenereerd uit je advertenties en de kosten van die advertenties. Het meet de effectiviteit van je advertentie-uitgaven.
 • Frequentie: Het gemiddelde aantal keren dat je advertentie aan een individuele gebruiker is getoond. Het helpt je de mate van advertentiemoeheid te begrijpen en de optimale frequentie van je advertenties te bepalen.

Het is belangrijk om deze KPI’s regelmatig te monitoren en te analyseren om inzicht te krijgen in de prestaties van je Facebook-advertenties en om je strategie indien nodig aan te passen.

Maxim van Cowire

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.