Google adverteren

-

Jouw business meteen bovenaan in Google

Met Google-ads kan je gerichter en goedkoper adverteren dan traditionele offline advertenties.

Het grote voordeel van Google-advertenties is dat het verkeer actief op zoek is, waardoor er een hogere buy-intent is.

Cowire toont jouw converterende advertenties aan de juiste personen, op de juiste locatie en op het juiste moment. Wij zetten jou in poleposition!

hero_groeien

ADVERTEREN VIA GOOGLE ADS meteen een toppositie in de zoekresultaten

Google is vandaag een werkwoord geworden. Het adresje van die nieuwe bistro? Even Googlen! Wat anderen denken over dat reisbureau? Even Googlen! Hoe ik de maaltafels aanleer aan Sofie’tje? Even Googlen? Krijg ik voldoende vitamientjes binnen? Even aan Dr. Google vragen. Het is een natuurlijke reflex.

En misschien heeft jouw website, wel precies het antwoord dat ze zoeken. Tja, dan is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat jij helemaal bovenaan rankt. Wil je zelfs nog boven de zoekresultaten staan die Google automatisch voorstelt? Dan is Google Ads helemaal jouw ding.

Met Google Ads bereik je jouw doelgroep wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten. Aan de top staan, is dus helemaal toppie!

Groeien-Cowire-ijsje-sprenkels-in-Cowire-kleuren3
Klantgedreven

We gaan steevast the extra mile voor iedere klant.

Mensentaal

We vinden het cruciaal dat jij als klant snapt wat wij voor je doen.

Alle specialisten op één plek

Je kan bij ons terecht voor alles van online marketing.

Focus op resultaat

Jij wil maar één ding: resultaat. Wel, dat is exact waar wij voor gaan.

Jouw uitdaging

Adverteren op Google. Ooit heb je gehoord dat het allerlei nieuwe leads en klanten kan opleveren. Je hebt het dan ook geprobeerd, misschien zelfs iemand ingehuurd die zichzelf ‘SEA-specialist’ noemt – zonder resultaat. En tijd om uit te dokteren waarom de resultaten uitblijven, heb je niet.

Spijtig. Want het grote voordeel van Google Ads is dat mensen actief op zoek naar een oplossing. En jij kan precies hierop inspelen. Een win-win voor beiden dus. 

boxarrow-green-to-right
boxarrow-green-to-down

Ons voorstel

Wij stellen een advertentiecampagne voor je op. Onze specialisten bekijken het hele plaatje en creëren bijvoorbeeld ook een overtuigende landingspagina waarop mensen terechtkomen als ze op je advertentie klikken. 

Met Google Ads kan je gerichter en goedkoper adverteren dan met traditionele offline-advertenties.

Door te adverteren op Google-search bereik je je namelijk je doelgroep precies wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten.

Google-shopping-advertenties zijn dan weer een manier om je productcatalogus online te promoten. Shopping-advertenties tonen een afbeelding, prijs, titel, winkelnaam en meer informatie in de advertentie, terwijl tekstadvertenties alleen tekst laten zien.

Via Google-display-ads bereiken we je doelgroep(en) terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

boxarrow-yellow-to-down

Jouw resultaat

Groeien-Cowire-ijsje-sprenkels-in-Cowire-kleuren3

JUST IN CASE

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

SEA of Search Engine Advertising werkt via zoektermen die gebruikers intikken om tot jouw product of dienst te komen. De kwaliteit van de Google-advertenties en die van de webpagina’s waar de advertentie naar verwijst, is wel cruciaal. Google heeft verschillende advertentiemethoden uitgewerkt zodat iedere adverteerder zijn specifiek doel kan bereiken. Wanneer de Google-ads correct zijn ingesteld en opgebouwd, is hoog scoren niet zo moeilijk. Google doorgronden echter wel. Resultaatgericht adverteren via Google-ads is echt specialistenwerk.

Google Ads biedt diverse voordelen voor bedrijven die online zichtbaarheid willen vergroten en hun doelgroep effectief willen bereiken.

Een van de belangrijkste voordelen van Google Ads is de gerichte targetingmogelijkheden. Adverteerders kunnen hun doelgroep specifiek selecteren op basis van locatie, demografische gegevens, interesses en zoekgedrag. Dit zorgt ervoor dat advertenties worden weergegeven aan mensen die al geïnteresseerd zijn in de aangeboden producten of diensten, wat de kans op conversies verhoogt.

Daarnaast biedt Google Ads flexibele budgetopties, waardoor adverteerders volledige controle hebben over hun advertentie-uitgaven. Er zijn geen vaste kosten en adverteerders kunnen hun budget op elk moment aanpassen.

Bovendien biedt het platform gedetailleerde meet- en analysemogelijkheden. Adverteerders kunnen inzicht krijgen in het gedrag van hun doelgroep, de prestaties van hun advertenties volgen en deze optimaliseren om een beter rendement op hun investering te behalen.

Een ander voordeel van Google adverteren is de mogelijkheid om verschillende advertentie-indelingen te gebruiken, zoals tekstadvertenties, display-advertenties en videoadvertenties. Hierdoor kunnen adverteerders hun boodschap op verschillende manieren overbrengen, afhankelijk van de voorkeuren van hun doelgroep.

Kortom, Google adverteren biedt adverteerders de kans om hun online zichtbaarheid te vergroten, gericht hun doelgroep te bereiken, flexibel te zijn met hun budget en gedetailleerde inzichten te verkrijgen voor het optimaliseren van hun advertentiecampagnes.

Search ads zijn advertenties die bovenaan de lijst van relevante websites voor jouw zoekwoord staan. Ze bevatten het woord ‘advertentie’. De advertentie bestaat uit een titel, een URL, een korte tekst en advertentie-extensies (winkellocatie, belknop, sterke punten, diensten …).

Door te adverteren op Google-search bereik je je doelgroep wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten.

Google-shopping-advertenties zijn een manier om je productcatalogus online te promoten. Shopping-advertenties tonen een afbeelding, prijs, titel, winkelnaam en meer informatie in de advertentie, terwijl tekstadvertenties alleen tekst laten zien.

Via Google-display-ads bereiken we je doelgroep(en) terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

Wanneer je inzet op Google-adverteren, is het kiezen van de juiste woorden van cruciaal belang.

De woorden die je gebruikt in je Google Ads-campagnes bepalen wie je advertenties te zien krijgt. Het is belangrijk om relevante zoekwoorden te kiezen die overeenkomen met de producten of diensten die je aanbiedt.

Door strategisch te zijn in het selecteren van deze woorden, vergroot je de kans dat jouw Google-advertenties worden weergegeven aan mensen die op zoek zijn naar wat je te bieden hebt.

Het gebruik van de juiste woorden in je Google Ads-campagnes kan leiden tot meer klikken, verkeer naar je website en uiteindelijk tot meer succes voor je bedrijf.

Het antwoord op de vraag of Google ads uitbesteden duurder is dan SEO, hangt af van verschillende factoren. Google Ads stelt bedrijven in staat om direct zichtbaar te zijn bovenaan de zoekresultaten, maar het kan duur zijn, vooral als er veel concurrentie is voor bepaalde zoekwoorden. Bedrijven betalen voor elke klik op hun advertentie.

Aan de andere kant vereist SEO een consistente inspanning en tijd om organisch verkeer naar de website te trekken. Hoewel het resultaten op de lange termijn oplevert, kan het even duren voordat een website hoge posities in de zoekresultaten bereikt. SEO vereist expertise en het begrijpen van de algoritmes van zoekmachines om effectief te zijn.

Als het gaat om de keuze tussen Google Ads en SEO, is het belangrijk om zowel je budget als je langetermijndoelen in overweging te nemen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een combinatie van beide strategieën te gebruiken om zowel direct verkeer als duurzame online zichtbaarheid te bereiken.

Dus, is Google Ads duurder dan SEO? Het hangt af van je specifieke situatie, doelen en budget. Beide methoden hebben hun plaats in een uitgebalanceerde online marketingstrategie, en het is vaak slim om ze te combineren voor maximale effectiviteit.

Absoluut! Dit betekent dat wij alle kennis en ervaring in huis hebben om van jouw advertenties een succes te maken. Bekijk hier onze registratie bij Google als Google-partner: https://www.google.com/partners/agency?id=1120512496

Voor nieuwe accounts kunnen wij jou als Google partner 400 euro gratis advertentiekrediet aanbieden.

Bij het meten van Google Ads-prestaties zijn er verschillende belangrijke Key Performance Indicators (KPI’s):

  • Click-through Rate (CTR): Dit is het percentage mensen dat daadwerkelijk op je advertentie klikt nadat ze deze hebben gezien. Een hogere CTR duidt over het algemeen op een betere advertentie-relevantie en aantrekkelijkheid.
  • Conversion Rate (CR): Deze KPI meet het percentage bezoekers dat de gewenste actie onderneemt nadat ze op je advertentie hebben geklikt. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop, aanmelding of download zijn. Een hogere conversieratio betekent doorgaans dat je advertenties effectief zijn in het genereren van gewenste resultaten.
  • Cost per Conversion (CPC): Deze KPI geeft aan hoeveel je gemiddeld betaalt voor elke conversie. Het is belangrijk om de kosten van advertenties te beheren en te zorgen dat ze in verhouding staan tot de waarde van de gegenereerde conversies.
  • Return on Ad Spend (ROAS): Deze KPI meet de totale waarde die je ontvangt in verhouding tot de kosten van je advertenties. ROAS geeft aan hoe effectief je advertenties zijn in het genereren van inkomsten. Een hogere ROAS betekent dat je een betere return on investment (ROI) behaalt met je advertentie-uitgaven.
  • Quality Score: Dit is een beoordeling van de kwaliteit en relevantie van je advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina’s. Een hogere Quality Score kan leiden tot lagere kosten per klik (CPC) en een betere advertentiepositie.
  • Impressieaandeel: Deze KPI geeft aan welk percentage van de keer dat je advertenties werden weergegeven in vergelijking met het totale aantal keren dat ze konden worden weergegeven. Een hogere impressieaandeel duidt op een betere zichtbaarheid van je advertenties.
  • Return on Investment (ROI): Deze KPI meet de totale winst of waarde die je ontvangt in verhouding tot de kosten van je advertenties. Het geeft aan hoeveel je verdient in vergelijking met wat je uitgeeft aan advertenties.

Naast het maandelijkse advertentiekrediet hanteren wij een éénmalige setupkost en vervolgens een maandelijkse fee voor de opvolging en rapportering van de Google advertenties. Deze optimalisaties omvatten taken zoals het monitoren van de prestaties van de campagnes, het aanpassen van biedingen en budgetten, het testen van verschillende advertentievarianten, het toevoegen of verfijnen van zoekwoorden en het verstrekken van de maandelijkse prestatierapporten en bijhorende toelichting.

Tim van Cowire - SEO en Google ads expert

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.