;
pijl-wit
pijl-wit-onder-kort

Google-adverteren

Google ads is dé advertentietool om hoog te scoren in Google. Toon advertenties in de zoekresultaten, plaats banners op relevante websites.

Adverteren op Google, een mooie aanvulling op je marketing

Wanneer we iets niet weten, dan googelen we het even. Bijna iedereen zit op Google om informatie op te zoeken, vaak meerdere malen per dag.

Hoe meer mensen de weg naar jouw website vinden, hoe meer kans dat jouw bedrijf groeit.

Het is dus heel belangrijk dat Google jouw website tijdens zoekopdrachten bovenaan pagina 1 toont. Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) lukt dit. Je kan echter nóg hoger op de pagina verschijnen, zelfs boven de zoekresultaten die Google voorstelt. Hiervoor moet je adverteren.

Met Google Ads bereik je jouw doelgroep wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten. Het is van groot belang dat je de advertentiecampagne heel goed instelt. En dat geef je best in handen van specialisten die weten hoe Google denkt en werkt.

Door een goede website met webshop, was het mogelijk om onze activiteiten te starten en organisatorisch gemakkelijker te werk te gaan. Wij zijn nu een bloeiend bedrijf. Cowire is een zeer professioneel maar ook zeer flexibel bedrijf om mee samen te werken. Dit is dan ook zeer aangenaam werken.

Hoe werkt adverteren op Google?

Betalen om te adverteren op Google loont. Het zorgt altijd voor een grotere zichtbaarheid én meer conversie. De juiste online bezoekers komen immers op het juiste moment op jouw website terecht. 

SEA of Search Engine Advertising werkt via zoektermen die gebruikers intikken om tot jouw product of dienst te komen.  De kwaliteit van de advertenties en die van de webpagina’s waar de advertentie naar verwijst, is wel cruciaal.

Google heeft verschillende advertentiemethoden uitgewerkt zodat iedere adverteerder zijn specifiek doel kan bereiken. Wanneer de advertenties correct zijn ingesteld en opgebouwd, is hoog scoren niet zo moeilijk. Google doorgronden echter wel. Resultaatgericht adverteren is echt specialistenwerk.

Wat is Google search?

Search ads zijn advertenties die bovenaan de lijst van relevante websites voor jouw zoekwoord staan. Ze bevatten het woord ‘advertentie’. De advertentie bestaat uit een titel, een URL, een korte tekst en advertentie-extensies (winkellocatie, belknop, sterke punten, diensten …). De kost per klik hangt onder meer af van de populariteit van het zoekwoord.

Fout targetten, kan je een heleboel geld kosten. Werk daarom samen met iemand die Google door en door kent, die weet waarop er moet gelet worden en wat werkt voor jouw advertentie. Waar jij heel lang over doet om de advertentie te finetunen, doen onze experts dit met de losse vingers.

Belangrijk is dat je in de top drie bovenaan de zoekresultaten terecht komt. Want wie scrolt nu tot onderaan de pagina?

Meten is altijd weten

Het mooie aan adverteren via Google Ads is dat je heel precies weet hoeveel keer jouw advertentie is aangeklikt (CTR), hoeveel een klik jou kost, hoeveel keer je advertentie is verschenen, waar je budget naartoe is gegaan… 

Zo kan je de advertentie op ieder moment bijstellen door bijvoorbeeld zoekwoorden aan te passen, je doelgroep te verfijnen, de kost per klik opnieuw te bekijken…

Wij zoeken altijd de meest interessante manier van adverteren voor jouw bedrijf uit én we rapporteren op regelmatige basis over hoe de advertenties scoren.

Wekelijks monitoren we alle lopende advertenties van onze klanten en sturen bij waar nodig. Geen verrassingen op het einde van iedere maand, tenzij de succescijfers van de campagne uiteraard 😉.

Jouw advertentie op andere websites via Google Display

Je wordt tijdens het surfen op het internet overspoeld door advertenties van andere bedrijven. Wist je trouwens dat niet iedereen dezelfde advertenties ziet? Veel hangt af van wat Google van jouw zoekgeschiedenis onthoudt en van de onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent.

Het Display Netwerk van Google bereikt wereldwijd meer dan 90% van de internetgebruikers. Om hierop te adverteren heb je advertenties nodig in verschillende formaten en liefst in jouw huisstijl.

Een bannercampagne heeft pas nut wanneer de visuals heel professioneel en aantrekkelijk zijn opgemaakt en de targetting juist is.

Wij weten hoe we jouw advertenties op andere websites (o.a. YouTube, Gmail, nieuwssites …) moeten vertonen.

Voordelen van Google ads

Stopping advertising to save money is like stopping your watch to save time.

Hoog scoren in Google start met een kwalitatieve campagne. Vertrouw op de expertise van COWIRE.