info@cowire.be | 0477 27 07 81

Google adverteren

-

Jouw business meteen bovenaan in Google

ADVERTEREN VIA GOOGLE ADS meteen een toppositie in de zoekresultaten

Google is vandaag een werkwoord geworden. Het adresje van die nieuwe bistro? Even Googlen! Wat anderen denken over dat reisbureau? Even Googlen! Hoe ik de maaltafels aanleer aan Sofie’tje? Even Googlen? Krijg ik voldoende vitamientjes binnen? Even aan Dr. Google vragen. Het is een natuurlijke reflex.

En misschien heeft jouw website, wel precies het antwoord dat ze zoeken. Tja, dan is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat jij helemaal bovenaan rankt. Wil je zelfs nog boven de zoekresultaten staan die Google automatisch voorstelt? Dan is Google Ads helemaal jouw ding.

Met Google Ads bereik je jouw doelgroep wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten. Aan de top staan, is dus helemaal toppie!

Jouw uitdaging

Adverteren op Google. Ooit heb je gehoord dat het allerlei nieuwe leads en klanten kan opleveren. Je hebt het dan ook geprobeerd, misschien zelfs iemand ingehuurd die zichzelf ‘SEA-specialist’ noemt – zonder resultaat. En tijd om uit te dokteren waarom de resultaten uitblijven, heb je niet.

Spijtig. Want het grote voordeel van Google Ads is dat mensen actief op zoek naar een oplossing. En jij kan precies hierop inspelen. Een win-win voor beiden dus. 

Ons voorstel

Wij stellen een advertentiecampagne voor je op. Onze specialisten bekijken het hele plaatje en creëren bijvoorbeeld ook een overtuigende landingspagina waarop mensen terechtkomen als ze op je advertentie klikken. 

Met Google Ads kan je gerichter en goedkoper adverteren dan met traditionele offline-advertenties.

Door te adverteren op Google-search bereik je je namelijk je doelgroep precies wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten.

Google-shopping-advertenties zijn dan weer een manier om je productcatalogus online te promoten. Shopping-advertenties tonen een afbeelding, prijs, titel, winkelnaam en meer informatie in de advertentie, terwijl tekstadvertenties alleen tekst laten zien.

Via Google-display-ads bereiken we je doelgroep(en) terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

Jouw resultaat

Groeien-Cowire-ijsje-sprenkels-in-Cowire-kleuren3

JUST IN CASE

FAQ Je hebt een vraag? Dan hebben wij hier een antwoord.

(Of je komt even op de koffie, da's nog gezelliger)

SEA of Search Engine Advertising werkt via zoektermen die gebruikers intikken om tot jouw product of dienst te komen. De kwaliteit van de advertenties en die van de webpagina’s waar de advertentie naar verwijst, is wel cruciaal. Google heeft verschillende advertentiemethoden uitgewerkt zodat iedere adverteerder zijn specifiek doel kan bereiken. Wanneer de advertenties correct zijn ingesteld en opgebouwd, is hoog scoren niet zo moeilijk. Google doorgronden echter wel. Resultaatgericht adverteren is echt specialistenwerk.

  • Je bepaalt je doelen van de advertentiecampagne (meer naamsbekendheid, meer verkoop, meer zichtbaarheid …)
  • Je bepaalt heel specifiek je doelgroep en bereik (wie, waar, wanneer, interesses …)
  • Je website is onmiddellijk beter te vinden op Google
  • Je hebt onmiddellijk zicht op resultaten
  • Je kan je kosten perfect onder controle houden
  • Je krijgt meer inzicht over hoe jouw doelgroep zich gedraagt op het internet.

Search ads zijn advertenties die bovenaan de lijst van relevante websites voor jouw zoekwoord staan. Ze bevatten het woord ‘advertentie’. De advertentie bestaat uit een titel, een URL, een korte tekst en advertentie-extensies (winkellocatie, belknop, sterke punten, diensten …).

Door te adverteren op Google-search bereik je je doelgroep wanneer zij op zoek gaan naar jouw producten of diensten.

Google-shopping-advertenties zijn een manier om je productcatalogus online te promoten. Shopping-advertenties tonen een afbeelding, prijs, titel, winkelnaam en meer informatie in de advertentie, terwijl tekstadvertenties alleen tekst laten zien.

Via Google-display-ads bereiken we je doelgroep(en) terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

Absoluut! Dit betekent dat wij alles kennis en ervaring in huis hebben om van jouw advertenties een succes te maken. Bekijk hier onze registratie bij Google: https://www.google.com/partners/agency?id=1120512496

Voor nieuwe accounts kunnen wij jou als Google partner 400 euro gratis advertentiekrediet aanbieden.

Bij het meten van Google Ads-prestaties zijn er verschillende belangrijke Key Performance Indicators (KPI’s):

  • Click-through Rate (CTR): Dit is het percentage mensen dat daadwerkelijk op je advertentie klikt nadat ze deze hebben gezien. Een hogere CTR duidt over het algemeen op een betere advertentie-relevantie en aantrekkelijkheid.
  • Conversion Rate (CR): Deze KPI meet het percentage bezoekers dat de gewenste actie onderneemt nadat ze op je advertentie hebben geklikt. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop, aanmelding of download zijn. Een hogere conversieratio betekent doorgaans dat je advertenties effectief zijn in het genereren van gewenste resultaten.
  • Cost per Conversion (CPC): Deze KPI geeft aan hoeveel je gemiddeld betaalt voor elke conversie. Het is belangrijk om de kosten van advertenties te beheren en te zorgen dat ze in verhouding staan tot de waarde van de gegenereerde conversies.
  • Return on Ad Spend (ROAS): Deze KPI meet de totale waarde die je ontvangt in verhouding tot de kosten van je advertenties. ROAS geeft aan hoe effectief je advertenties zijn in het genereren van inkomsten. Een hogere ROAS betekent dat je een betere return on investment (ROI) behaalt met je advertentie-uitgaven.
  • Quality Score: Dit is een beoordeling van de kwaliteit en relevantie van je advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina’s. Een hogere Quality Score kan leiden tot lagere kosten per klik (CPC) en een betere advertentiepositie.
  • Impressieaandeel: Deze KPI geeft aan welk percentage van de keer dat je advertenties werden weergegeven in vergelijking met het totale aantal keren dat ze konden worden weergegeven. Een hogere impressieaandeel duidt op een betere zichtbaarheid van je advertenties.
  • Return on Investment (ROI): Deze KPI meet de totale winst of waarde die je ontvangt in verhouding tot de kosten van je advertenties. Het geeft aan hoeveel je verdient in vergelijking met wat je uitgeeft aan advertenties.

Naast het maandelijkse advertentiekrediet hanteren wij een éénmalige setupkost en vervolgens een maandelijkse fee voor de opvolging en rapportering. Deze optimalisaties omvatten taken zoals het monitoren van de prestaties van de campagnes, het aanpassen van biedingen en budgetten, het testen van verschillende advertentievarianten, het toevoegen of verfijnen van zoekwoorden en het verstrekken van de maandelijkse prestatierapporten en bijhorende toelichting.

Tim van Cowire - SEO en Google ads expert

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.