Waarom WordPress de strategische keuze voor jouw professionele website is

BLOG.
Waarom WordPress de strategische keuze voor jouw professionele website is

In online marketing draait het in de eerste plaats nog steeds om gezien te worden. Een professionele website is niet alleen het visitekaartje van jouw bedrijf, het is ook een krachtig instrument om leads te genereren, klanten te binden en je omzet te verhogen.

Bij Cowire begrijpen we het belang van een goede website. Daarom maken we alle professionele websites voor onze klanten in WordPress. Een strategische en logische keuze, want naast de vele functionele voordelen biedt dit CMS (Content Management Systeem) ook heel wat gebruiksgemak voor de websitebeheerder(s).

De voordelen van WordPress voor gebruiker(s)

De keuze voor het juiste CMS is echt wel een belangrijke beslissing voor de online aanwezigheid van jouw bedrijf. Een website laten maken heeft zo zijn kostenplaatje en daar wil jij in de toekomst ook nog de vruchten van plukken, toch?

Bij Cowire kiezen we daarom voor WordPress voor de realisatie van professionele websites. Dit tool onderscheidt zich van andere systemen omdat het gebruikers een unieke combinatie van voordelen en functionaliteiten aanbiedt. We zetten de belangrijkste even op een rijtje.

1. Een krachtig en flexibel CMS

Waarom voor WordPress als CMS (Content Management Systeem) kiezen? Omdat het een krachtig tool is om websites, webshops, online communities en tal van andere digitale platformen te ontwikkelen. Deze flexibiliteit maakt van WordPress de ideale tool om onze B2B en B2C klanten met uiteenlopende online behoeften tevreden te stellen. En dit ook op lang(er) termijn.

2. Wereldwijd populair en ondersteund

Met een marktaandeel van meer dan 40% is WordPress het populairste CMS ter wereld. Dit heeft zijn voordelen natuurlijk. Wereldwijd is er een grote community van developers en gebruikers te vinden. Dit zorgt voor een breed aanbod aan plugins, thema’s en ondersteuningsmogelijkheden. Zo ben je als klant verzekerd van een toekomstbestendige oplossing die mee kan evolueren met je bedrijfsnoden.

3. Gebruiksgemak voor interne medewerkers

Ondanks de uitgebreide functionaliteiten blijft WordPress eenvoudig te gebruiken voor interne medewerkers. De intuïtieve interface en talloze drag-and-drop features maken het mogelijk om zelf content te beheren, updates te implementeren en kleine aanpassingen door te voeren zonder hulp van een webdeveloper of expert. Met de role-based user management functie beheert een websitebeheerder zelf de toegang tot de WordPress-backend. Zo kunnen verschillende rechten voor je interne gebruikers worden toegekend en behoud je steeds de volledige controle over wie welke content kan beheren en publiceren. Je bent toch liever niet afhankelijk van externe partijen voor elke kleine wijziging, juist?!

4. Tal van uitbreidingsmogelijkheden

Het CMS van WordPress biedt meer mogelijkheden buiten de ontwikkeling van websites. Met een arsenaal aan plugins en thema’s kunnen de functionaliteiten van jouw professionele website krachtig worden uitgebreid. Denk aan SEO-optimalisatie, social media integratie, e-commerce functionaliteiten en nog veel meer. De integratiemogelijkheden zijn zeer uitgebreid en zorgen ervoor dat je website kan blijven groeien.

5. Websiteveiligheid

Een ander belangrijk aspect is de veiligheid van je website. Ook WordPress heeft dat goed begrepen. Dankzij regelmatige updates en veiligheidsplugins is en blijft je website ten allen tijde goed beschermd. Een hele geruststelling voor jouw als beheerder, toch?!

Cowire: wij maken professionele B2C en B2B websites in WordPress

Bij Cowire geloven we in de kracht van een geslaagde samenwerking. Onze ervaren WordPress developers werken rechtstreeks met jou samen om je ambities te vertalen naar een professionele en kwalitatieve website.

  • Intake: we bespreken jouw wensen en behoeften en ontwikkeleneen professionele website die perfect aansluit bij jouw online merk en ambities.
  • Webdesign: onze designs zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook geoptimaliseerd voor SEO, conversie en gebruiksvriendelijkheid op mobiele apparaten.
  • Ontwikkeling: onze developers bouwen websites op maat, met de features en functionaliteiten die jij nodig hebt.
  • Ondersteuning: we staan altijd klaar om te helpen met updates, hosting, onderhoud en technische vragen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Like this? Delen mag!

Inspiratie nodig? Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Geert van Cowire

Klaar voor de sprong in je online marketing?
COWIRE is je partner in crime.